Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Personvern

Tuesday, November 10th, 2009

Aftenposten tar personvernet på alvor, men også sine leseres rett til å bestemme selv om de ønsker å verne om andre menneskers person. Derfor har de i dagens artikkel om det nye kontrollsystemet til Statens Vegvesen laget både et bilde hvor bilnummerne er helt sensurert:

og et hvor de bare er litt sensurert:

“God dag, mann.”
“INTERNET!?!?!?!??!”

Politiske meninger

Wednesday, July 22nd, 2009

“En god journalist trenger kilder” sier Shabana Rehman Gaarder i en sverteartikkel som ikke oppgir en eneste kilde. Men hun er jo stand-up-komiker, ikke journalist.

Voldtekt schmoldtekt

Monday, June 29th, 2009

Hvis vår manglende tro på felles språk gjør det vanskelig å formidle prinsipper til andre kulturer, er det i det minste greit at NRK ikke er rammet av postmodernisme og dermed heller ikke av tvetydigheter når de bestemmer seg for å gi en statlig sanksjonert unnskyldning for voldtekt.

Selv om du kommer til å sjekke det flere ganger før du er helt sikker, er det ikke TV2 som har skrevet denne artikkelen. Alle vet at TV2 sin forretningsmodell er en en nøktern blanding av ondskap og uflaks i kjærlighet/snakking. Men det er altså den statsfinansierte, politisk korrekte samfunnspilaren NRK som har valgt å dele følgende fordommer med Internett:

Kombinasjonen lite klær, mye alkohol og vill festing kan føre til farlige situasjoner.

Videre gjør de ingen forsøk på å problematisere eller motsi Europeiskes offisielle kulturrelativisme skråstrek rasisme hvor tyrkere ikke kan holdes ansvarlig for handlingene sine når de er kåte.

I enkelte kulturer kan det virke utfordrende å gå lettkledd. Både menn og kvinner må ta hensyn og respektere de lokale kulturforhold når de er i utlandet, sier Vennesland.

NRK defineres vel av hvor godt de representerer minoritetene. Denne gangen har de valgt voldtektsmennene og designerne av høyhalsa genser.

Karttenkt

Friday, June 26th, 2009

Ah, omfattende kartlegging av hvor det er flest folk som leser Aftenposten.

TIPS OSS OM DENNE SAKEN VI HAR FUNNET PÅ

Monday, June 1st, 2009

Det som har skjedd nå er at Aftenposten har kjørt en sak gjennom er-denne-saken-relevant-maskinen, fått resultatet “EKSPLODER!” og tolket det som et godt tegn, når det egentlig er et dårlig tegn, og et tegn på at du ikke aner hva du driver med og ikke burde få lov til å gå i nærheten av den maskinen.

Les om at Arvid har reist med fly mellom to enorme byer, hvem vet, kanskje i samme fly som er omtalt i en annen nyhetssak. Ikke glem å tipse dem hvis du sitter på opplysninger om Arvids ferie.

Brenn(ny)het svineribbe(t for all skam)

Wednesday, April 29th, 2009

Journalister er hysterikere. Når de skriver har de ikke hendene hvilende på skrivebordet med ergonomisk korrekt bøy i albuleddet, men tar fart en halv meter over tastaturet og trykker så hardt de kan med stive pekefingrer og ville blikk. Og av alle sine samfunnsoppgaver, så er det oppgaven om å skremme barn de tar mest alvorlig.

Men dette er til vanlig. Dette er når verden ikke er i ferd med å gå under. Når det er unntakstilstand på ekte, så er det unntakstilstand i redaksjonene til landets aviser også, og hysterikerne blir vanvittige monstre. Vanlige idealer som “lesbarhet” og “sannhet” blir som strå for vinden, og hvis det vanligvis går konkurranse i å formulere overskrifter som overdriver mest mulig, konkurrerer journalistene nå i stedet om hvem som har mest og best psykose i seg.

Med normale krav til typografi og brukervennlighet, ville man for eksempel kanskje aldri valgt å publisere et meningsløst uoversiktlig kart over bekreftede og ikke-bekreftede og avkreftede og døde tilfeller av svineinfluensa. Aftenposten, derimot, har valgt å publisere kartet to ganger på samme side, og kalle det andre kartet for “en fortsettelse” av det første fordi det var “for mange” tilfeller å dokumentere. Det beste med denne framgangsmåten, utenom at den er sinnssyk, er at den uproblematisk skalerer til en pandemi, i tilfelle det skulle skje.

Kart med fortsettelse

Og Aftenposten står på langt nær alene. I Glåmdalens leder gjør man for eksempel et forsøk på å forbinde svineinfluensa med Svartedauden som er mettet av tung galskap.

Man kan tenke seg at lederen kanskje springer ut fra et normalt hysterisk forsøk på å skrive en artikkel om at “Glåmdalen mener” at Svartedauden og svineinfluensa er vidt forskjellige ting, formodentlig i håp om å skremme barn ved å ta dette som noe annet enn en selvfølge. Men det prosjektet har på et eller annet tidspunkt mislykkes, for artikkelen binder nå de to sykdommene sammen i form, men ikke i innhold, og nåværende utgave er en usammenhengende og avant garde tekst som først og fremst vil interessere litteraturvitere som har som hobby å tegne piler mellom signifikanter.

Møtet med hurtig oppdaterte nyheter har fått journalistene til å gå fullstendig av sine ellers vaklevorne hekter, og det ultimate beviset er at Aftenposten i dag behandler en ganske alvorlig diplomatisk krise ved å ty til god gammeldags, hverdagsrasistisk hermegåsing.

rasisme

Alt i Aftenposten må fra nå av leses mens man forestiller seg journalister som hopper opp og ned og trekker huden rundt øynene til siden for å se kineser ut.

Gi bånn Gaza!

Sunday, January 18th, 2009

Nok en gang har jeg bare et bilde å komme med, men det er ikke så mye mer å si, egentlig.

Hva skal man si?

Aftenposten er djevelen.

Grandios demonstrasjon av tilværelsens uutholdelige letthet

Tuesday, January 13th, 2009

Web 2.0

J’accuse

Saturday, December 20th, 2008

Nå er det på høy tid at politikerne gjør noe med kjelsåsbeboeres mulighet til å telle kablene over nabolaget sitt. Jeg akter ikke å sitte og se på at kabeltelling som menneskerett i dette landet forsvinner fordi politikere som Peter N. Myhre skuler ut av storkapitalens Tom Ford-lommer og nekter å gripe fatt i problemet.

En annen ting som sjokkerer er at E24s lesere må komme sosialdemokratiet til støtte og påpeke at de kanskje tror at det er en ikke utenkelig mulighet for at brannbilene ikke kommer fram på Kjelsås? Denne ville spekulasjonen burde BRANNVESENET SELV ha oppkokt! Det statlige ansvaret har gått par monts et par vaux!

“Hvem bryr seg om Kjelsås?” sier du? “De kan seile sin egen sjø, vel? Den lunefulle gjengen av småborgerlige bakstrevere bryr meg ikke det spøtt. C’est la vie! C’est la guerre! Jeg sitter komfortabelt, utenfor Son eller i distriktene et eller annet sted, på dyrkbar jord som jeg personlig og ulovlig har omsonet til privat golfbane, og jeg kan telle kablene over nabolaget mitt uten det minste problem. Solidaritet? Jeg kjenner ikke lenger dette svært gammeldagse ordet!”

Vel, da svarer jeg deg med de tre ordene Pastor, Martin og Niemöller, og håper du skjønner tegninga. Hvis ikke denne saken om Kjelsås’ frarøvelse av kabeltellingskapasitet og UMYNDIGGJØRING (med “umyndiggjøring” mener jeg “frarøvelse av kabeltellingskapasitet”) får pressedekning i flere aviser enn grasrotblekkene Aftenposten og E24 (og ev. alle de andre avisene i dette mediekaoset hvor alle trykker hverandres saker under hvert sitt navn og det går alt for mange kabler på kryss og tvers til at brannbilene skal ha noen sjanse til å telle antall forbrukernyheter om brannvarslere som går på trykk i ukene før jul), så er det ikke annet enn et bevis på det umiddelbare behovet for en REVOLUSJON (innen “policy” for legging av kabel over bakken, såkalt kabelleggingspolicyrevolusjon.)

Dum person gjorde noe dumt i noe dumt

Sunday, December 7th, 2008

Miss Miste-ting-i-fylla
Har du tips om noe dumt? Send aftenposten.no en epost.

Som seneste kapittel i sin serie av artikler som aldri, aldri bør stå i en avis, har Aftenposten nå publisert en personlig hittegodsetterlysning på vegne av en bransjekollega. Mens de fleste av oss, dersom vi skulle komme til å miste noe vi absolutt ønsker å finne igjen, er nødt til å trykke opp folkelig sjarmerende plakater med triste smilefjes og ordspill, og selv klistre dem opp på oppslagstavler og lyktestolper i nærmiljøet, får motejournalist Hilde Marstrander en av Norges største aviser til disposisjon når hun skal publisere sin lille annonse.

Fordi “aviser” vanligvis fokuserer på å publisere “nyheter”, later Aftenposten som om det er snakk om en kriminalsak, med mulighet for å tipse avisen med ny informasjon, og med en detaljert beskrivelse av den obligatoriske utlendingen.

Hun beskriver pirattaxien som en hvit Toyota. Sjåføren skal ifølge henne ha vært i 30-40-års alderen, fra Midtøsten og snakket godt norsk.

Hun understreker også at hun “ikke klandrer pirattaxisjåføren.” Nøyaktig hva det er hun ikke klandrer ham for, er ikke spesifisert, men det kan antas at det har noe å gjøre med at han ikke stoppet henne fra å dumme seg fullstendig ut i fylla. Siden han nettopp ble implisert i en forstilt kriminalsak, er han sikkert uansett glad for den offentlige tilgivelsen for ikke å ha gjort noe.

Her er min omskriving av artikkelen basert på mitt inntrykk av folk som jobber i Elle:

Tut! Tut! Sprø dame har driti på draget!

Lørdag den sjette desember feiret jeg min første og siste førtiårsdag (førti er nye tredve, am I right, jenter? High five!) Det var en crazy affære og hæla i taket all the way! På vei hjem til nachspiel tok jeg og flickorna (jeg kaller dem det fordi vi har en greie med svensk, don’t try to understand it, too personal, no offense) en pirattaxi og i all gledesrus (hint, hint) så klarte jeg å glemme de tretti presangene jeg på en eller annen måte hadde fått plass til i bagasjerommet i bilen.

Det er snakk om tjue tusen, det vil si 20.000 kroner, i intime gaver av stor sentimental verdi og også av stor monetær verdi (det vil si kr. 20.000,- (tjue tusen (det vi si kroner)))

Hvis du er sjåføren som kjørte oss hjem den kvelden (hvis du er usikker, kjenner du deg selv igjen på hvorvidt du er utlending, i tredveåra og kjører en hvit Toyota) så vil jeg gjerne ha stashet mitt tilbake. Jeg er ikke sinna på deg altså, så ta for all del kontakt (ikke med meg, med Aftenposten) så skal du få noen tusinger som smør på flesk, nei jeg mener plaster på såret! Ciao Meow (ikke prøv å forstå det, er en greie vi gjør på jobben, am I right, Arne WHAT’S UP WHAAAAAAAZZZZZZUP!! Hahaa. Sorry, mate.)

Love, Hilde.

PS. Jeg er ei gladjente og liker å spille volleyball, så ta kontakt hvis noen er hypp på en date. Jeg er i Ally McBeal-generasjonen så jeg er både trendy-singel MEN HAR EGENTLIG BARE LYST PÅ EN BABY. Seriøst, ta kontakt. Lave, rødhåra menn også velkommen.

Når jeg ser tilbake på det jeg nettopp har skrevet, er jeg litt usikker på hva jeg egentlig ønsket å oppnå med det, men på en forskrudd måte gjenspeiler den småvulgære parodien det hysteriet som inngår i nøye å kamuflere en privat annonse som en nyhetssak, og enten var det en katarsis, ellers er det et symptom på noe annet, og at jeg kommer til å sove sporadisk i natt. Det jeg uansett skulle fram til var at noe slikt ville aldri Aftenposten publisert. Derfor har journalisten av denne saken, som enhver god undersøkende journalist, grunnfestet nyheten i en stødig porsjon billedlig sement og troverdighet, og altså skaffet en ekstra kilde til å bakke opp den kontroversielle informasjonen:

Også en annen person som var med i pirattaxien bekrefter saken overfor Aftenposten.no.