Objektive fakta fra Østerrike

I den flotte artikkelen “Faren inrømmer incest, men benekter voldtekt” på Aftenposten.no, har avisen sydd sammen journalistikk fra Reuters, Nyhetsbyrået AFP, avisen Oesterreich og Wien-avisen Kronen-Zeitung med bilder fra østerriksk politi.

I tillegg har de også sine egne menn på saken for å gi det norske folk dybden den internasjonale pressen ikke klarer. Der de andre avisene nøyer seg med å rapportere tørre detaljer om saken, går Aftenposten.no rett på menneskene og følelsene når de intervjuer Cornelia Senger som er “blant de forskrekkede naboene”:

– Vi pleide å gå tur forbi huset. Vi syntes det var rart at gardinene alltid var trukket for. Det så litt skummelt ut, sier Senger til Aftenposten.no.

Jeg har mine mistanker om at Aftenposten også selv står bak det nederste punktet i den 13 punkter lange faktaboksen “FAKTA: ELISABETH F.S HISTORIE” pga. den høye konsentrasjonen av objektive fakta:

One Response to “Objektive fakta fra Østerrike”


  1. Aslak Says:

    Jeg har, som de fleste andre, fulgt med på denne saken. Jeg slutter aldri å more meg over uttalelser om hvor normale gjerningsmennene er i slike saker. Det er alltid en haug med naboer, bekjente og andre som lengter etter sine “15 minutes of fame” som påpeker at de innblandede så heeelt normale ut, at de smilte og hilste når de traff dem på gata osv. Hun som leide leilighet hos denne syke familien en stund uttalte til pressen at hun synes det var veldig rart at de ikke fikk ha bod i kjelleren, men de hadde fått beskjed om at det bare var en bod der og den var full. Jasså. Det burde jo vakt oppsikt. Eller ikke.

    Lurer på hvor mange andre mennesker det er i tilsvarende situasjoner i verden akkurat nå. Er dette noe som er så sykt at det kanskje bare skjer et par steder eller er det hundrevis, eller tusenvis av slike steder?

    Dagbladet er forresten såvidt jeg fikk med meg eneste avis som har trykket bilde av døtrene, trass i skarp kritikk. De mener det ikke påfører dem noen ekstra belastning å få bilder av seg på trykk i avisa…

Leave a Reply